De perfecte Google review schrijven: hoe ziet deze eruit?

Hoe plaats je een Google review?

Het plaatsen van een goede review op Google kan van grote waarde zijn voor zowel het bedrijf als andere potentiële klanten. Het helpt bedrijven om hun reputatie op te bouwen en te verbeteren, terwijl het anderen helpt om weloverwogen beslissingen te nemen over waar ze zaken willen doen. Hier zijn enkele stappen en tips om een effectieve en nuttige review te schrijven:

1: Zoek het bedrijf op Google: Ga naar de Google-zoekmachine en typ de naam van het bedrijf in waarover je een review wilt schrijven.

2: Klik op de bedrijfsvermelding: Klik op de bedrijfsvermelding in de zoekresultaten om naar de Google Mijn Bedrijf-pagina van het bedrijf te gaan.

3: Selecteer 'Review Schrijven': Scroll naar beneden op de Google Mijn Bedrijf-pagina van het bedrijf en selecteer de optie 'Review Schrijven'.

4: Geef een sterrenbeoordeling: Geef eerst een sterrenbeoordeling op basis van je algehele ervaring met het bedrijf. Dit is het eerste wat mensen zien wanneer ze naar reviews kijken, dus zorg ervoor dat het nauwkeurig en eerlijk is.

5: Schrijf je Review: Neem de tijd om een gedetailleerde review te schrijven waarin je je ervaring met het bedrijf beschrijft. Wees specifiek en eerlijk over wat je leuk vond en wat eventueel verbeterd kan worden.

6: Voeg foto’s toe: Als je foto's hebt die je ervaring ondersteunen, voeg deze dan toe aan je review. Dit kan andere potentiële klanten helpen om een beter beeld te krijgen van wat ze kunnen verwachten.

7: Controleer je review: Neem even de tijd om je review te controleren voordat je deze indient. Zorg ervoor dat alles duidelijk en correct is en dat je tevreden bent met wat je hebt geschreven.

8: Plaats je review: Als je tevreden bent met je review, klik dan op de knop om deze te plaatsen. Je review zal dan openbaar worden weergegeven op de Google Mijn Bedrijf-pagina van het bedrijf.

 

Tips voor het schrijven van een effectieve Google review:

Het schrijven van een review op Google is een belangrijke manier om je ervaring met een bedrijf te delen en andere potentiële klanten te helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen. Om ervoor te zorgen dat je review effectief is, zijn er enkele belangrijke tips om in gedachten te houden. Allereerst is het essentieel om eerlijk en objectief te zijn in je beoordeling. Schrijf een review op basis van je eigen ervaringen met het bedrijf en vermijd overdrijvingen of onwaarheden, omdat dit de geloofwaardigheid van je review kan schaden.

Wees specifiek en gedetailleerd in je beschrijvingen, waarbij je details geeft over wat je leuk vond en wat beter kon. Hoe meer specifieke informatie je kunt geven, hoe nuttiger je review zal zijn voor anderen. Probeer ook duidelijk te zijn in je kritiek, waarbij je suggesties doet voor verbetering als je problemen hebt ondervonden. Dit kan het bedrijf helpen om zijn diensten te verbeteren en tegelijkertijd andere potentiële klanten te informeren.

Het is belangrijk om respectvol en beleefd te blijven in je review, zelfs als je kritiek hebt op het bedrijf. Vermijd beledigende taal of persoonlijke aanvallen, omdat dit afbreuk kan doen aan de geloofwaardigheid van je review. Daarnaast is het van cruciaal belang om bij de feiten te blijven en je review te baseren op feitelijke informatie en persoonlijke ervaringen.

Aan de andere kant zijn er ook enkele dingen die je moet vermijden bij het schrijven van een review. Het plaatsen van valse beoordelingen is bijvoorbeeld oneerlijk en kan leiden tot ernstige consequenties voor zowel het bedrijf als de persoon die de valse beoordeling plaatst. Het is ook belangrijk om ongepaste taal of inhoud te vermijden, omdat dit je review minder geloofwaardig kan maken en zelfs kan leiden tot verwijdering door Google.

Overdreven negatieve of positieve reviews moeten ook worden vermeden, omdat ze de geloofwaardigheid van je review kunnen aantasten. Tot slot is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de informatie in je review nauwkeurig is en gebaseerd is op je eigen ervaringen met het bedrijf.

Door deze tips te volgen en rekening te houden met wat wel en niet werkt bij het schrijven van een review, kun je een effectieve en nuttige bijdrage leveren aan de community van Google-recensenten en andere potentiële klanten helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen over waar ze zaken willen doen.

Terug naar blog